Câștigarea Oscarului de către „Parasite” este „un capitol remarcabil în cultura coreeană”

Când duminică seară, „Parasite” a câștigat cea mai bună imagine la premiile Oscar, a cimentat poziția filmului în istorie – precum și influența culturală din ce în ce mai mare a Coreei de Sud în Statele Unite.

Filmul sud-coreean al regizorului Bong Joon Ho a înregistrat recorduri de box office și a câștigat premii la nivel internațional. Acum, filmul – un amestec de dramă, groază și comedie – a devenit primul film în limba străină care a câștigat cea mai râvnită cea mai bună imagine la Oscar.

„Parazitul” este doar cea mai recentă piesă din cultura sud-coreeană care a câștigat tracțiune și proeminență în Occident. În urmă cu doar câțiva ani, filmul de apocalipsă zombie sud-coreean din 2016, „Train to Busan”, a debutat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes.

 La fel ca „Parasite”, a avut și spectacole de premiere, a intrat pe piețele internaționale și a fost lăudat pentru comentariul său social despre inegalitatea de clasă. Pentru mulți străini, a fost prima dată când au întâlnit oroare sud-coreene; filmul a introdus în mod cert genul în conștiința americană și a ajutat să deschidă calea pentru filmele viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *