Care este prima țara de pe întreg mapamondul ce a decis să ofere transportul public gratuit


Probabil ca vreți și voi să vă mutați acolo. Ei bine, vorbim despre Luxemburg. Aici, autoritățile din Marele Ducat au decis să anuleze toate tarifele pentru tot ce înseamnă transport în comun (autobuz, tramvai, tren). Guvernul luxemburghez dorește să diminueze problema ambuteiajului și a poluării și în același timp, dorește să îi sprijine pe aceia care au venituri mai scăzute.


La momentul actual, în Luxemburg, toate călătoriile cu transportul public sunt gratuite. Poate vă întrebați și cam cât costa acest transport înainte ?! Înainte, un abonament anual se ridica la suma de 440 de euro. Totuși, cei ce doresc să meargă la clasa întâi sunt nevoiți să plătească suma de 660 de euro/ an.

„Principalul motiv este să avem o calitate mai bună a mobilităţii, apoi este vorba şi despre problemele de mediu”, afirmă ministrul Transporturilor, Francois Bausch.

Luxemburg găzduiește peste 600.000 de suflete și aproximativ 214.000 călătoresc aici , în interes de muncă, zilnic, din Germania, Belgia sau Franța. Totuși, cum am menționat și anterior, sunt și anumite excepții de la această decizie. Cei ce vor să meargă la clasa întâi și anumite linii de autobuze care circulă pe timp de noapte. Măsuri asemănătoare au mai fost adoptate și prin alte părți, dar doar parțial. Ministrul Transporturilor a afirmat că este prima oară când se adoptă o decizie care să vizeze întreaga țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *