Adevărul despre moartea omului de încredere al lui Adolf Hitler

Herman Göring, născut în 1893 și mort în 1946, ofițer în cel de-al treilea Reich pe când Germania era condusă de Adolf Hitler și partidul său național-socialist nazist.


Acesta are o poveste de viață construită în jurul războaielor, precum orice alt militar din acea perioada. A fost veteran din primul război Mondial, unde a luptat ca pilot de avion. Unul dintre fondatorii partidului nazist, acesta fiind lângă Adolf Hitler încă de la început.

Tocmai din acest motiv, Adolf a avut atât de multă încredere în el, încât cu timpul a ajuns să îl numească succesor în conducerea Germaniei naziste. Hitler a creat un rang special doar pentru Göring, astfel încât să îi fie recunoscută superioritatea în sistem. Ba chiar a ajuns unul din cei mai avuți și puternici oameni din Germania.


Așa văzuta invincibilitate pe care i-a oferit-o Adolf Hitler nu a fost însă suficientă, acesta fiind rănit pe front într-una din bătăliile sale. Din cauza acestei răni, a developat o adicție pentru morfină. Un drog care l-a adus într-o stare psihică tulburătoare, ce se deteriora pe zi ce trecea.


Odată cu căderea partidului nazist și cu capitularea Germaniei în anul 1945, Herman Göring a fost capturat și judecat în fața Tribunalului de la Nuremberg. Nu a putut fi judecat imediat după război deoarece a stat la dezintoxicare o perioadă de timp, nefiind apt de a răspunde judecății.


Göring a fost găsit vinovat la acuzele aduse, crime împotriva umanității, și a fost condamnat la moarte prin strangulare. Dar precum predecesorul său, nu și-a așteptat data condamnării și s-a sinucis în celulă sa prin consum de înălbitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *