Care sunt condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească patronii din domeniul hotelier pentru a-și putea redeschide afacerile

După ameliorarea restricțiilor, multe dintre localuri, saloane și chiar și biserici se deschid. Pe lângă acestea, se deschide și domeniul hotelier.


Totuși restricțiile vor fi la ordinea zilei, va trebui să ne obișnuim să purtăm masca în toate locurile iar dezinfectantul să nu lipsească din buzunar. Cât privește hotel, și personalul trebuie să respecte anumite reguli. Trebuie să evite cât mai mult contactul uman, să fie atenți la persoanele care vin să se odihnească la hotel ca acestea să respecte regulile. Curățenia și dezinfectatul vor fi făcute la 2 ore, personanul care are contact cu turiștii trebuie să aibă echipament de protecție.


Organizația Mondială a Turismului necesită dovezile de la fiecare baza hotelieră în care să se vadă că personalul și turiștii nu sunt puși în pericololul infectării cu Covid-19. Multe domenii hoteliere au pus la dispoziție o revista în care sunt puse recomandările de la OMS cu privire la restricții și cu măsurile de prevenire.


Se va angaja un “manager de curățenie” care să fie responsabil de curățenie și se va asigura că hotelul este în conformitate cu normele impuse, de asemenea va fi persoana responsabilă pentru întrebări și va sta la dispoziția tututror pentru a oferi detalii cu privire la pandemie.


Se va face și un plan de curățenie care va fi păstrat mult timp iar acest plan trebuie să fie disponibil tuturor si să respecte toate regulile. Atât personalul cât și turiștii trebuie să își îndeplinească măsurile de prevenție, astfel se va putea opri infectarea cu covid-19 definitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *