Care sunt regulile care vor permite o bună desfășurare a activităților desfășurate în saloanele de frumusețe

Cu toții așteptăm data de 15 mai , dată la care vom scăpa de toate restricțiile și vom putea ieși din carantină. Cu toate acestea, vom rămâne cu anumite reguli stricte.


Saloanele de înfrumusețare se vor deschide. Atât femeile, cât și bărbații, nu au ezistat să își facă programări. Nu va fi însă atât de simplu, patronii vor suferi costuri suplimentare pentru a putea să doteze salonul cu măști de protecție, mănuși, spirt, dezinfectant și toate cele trebuincioase.


Există reguli care trebuiesc respectate de angajați dar și de client, iată câteva dintre acestea:

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

2. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37.0, sub rezervă absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

 

3. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

4. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

5. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *