Defrișările din pădurea Amazoniană, una dintre cele mai recunoscute păduri ale lumii, a atins cele mai scăzute cote de până acum

Defrișările din pădurea Amazoniană, una dintre cele mai recunoscute păduri ale lumii, a atins cele mai scăzute cote de până acum, potrivit ABC News.


Este adevărat că acest record a fost atins pe timpul pandemiei, când instituțiile statului Brazilian își concentrează toată atenția pe acest virus ce se răspândește rapid. Dar chiar și așa sunt lucruri ,precum mediul înconjurător, ce nu pot fi neglijate nicidoată.

Președintele Brazilian Jair Bolsonaro a fost tras la răspundere în legătură cu aceste noi cote îngrijorătoare. Dar regimul președintelui nu lucrează în defavoarea defrișărilor, având în vedere că procentele au crescut cu până la 85% anul trecut.


Căldura poate să aducă de multe ori incendii, care se extind foarte repede și sunt greu de controlat, acesta fiind cazul anului trecut. Însă primele luni ale acestui an au adus precipitații, nu căldura cu care erau obișnuiți să se confrunte. Așadar, nu a fost cazul incendiilor.


În această perioada, nu doar atenția este concentrată pe controlarea pandemiei, ci și majoritatea fondurilor. Tocmai din acest motiv, instituțiile statului Brazilian ce se ocupă cu protejarea mediului au mâinile legate, făcând parte din multitudinea de branșe ce au suferit nenumărate reduceri ale bugetului.


Multe dintre activitățile ce erau înainte foarte strict supravegheate sunt neglijate în zilele de astăzi. Sunt nenumărate instituții și persoane ce pot profita de această pandemie pentru a face lucruri ce, de altfel, sunt ilegale, departe de văzul lumii.


Acum, când majoritatea țărilor sunt afectate și sub presiune, trebuie sporită și mai mult atenția asupra activităților ce înainte erau controlate cu greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *