Alertă meteo! Vânt și vijelii

Adminnistarţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme severă în următoarele ore, în cea mai mare parte a ţării. Ploile şi vântul puternic vor cuprinde mai multe regiuni până la lăsarea nopţii. A fost emis cod galben și portocaliu de vânt în toată țara. Vremea va fi destul de capricioasă pentru mai bine de 70% din regiunile țării.


Până la ora 23.00, meteorologii anunţă intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul şi centrul Munteniei. Prin această alertă meteo, vor fi afectate județele Argeş, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București.

Vântul va sufla slab până la moderat. Vor exista şi intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h.


Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și carcter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.


Până la miezul nopţii, o parte a României este în alertă meteo de COD PORTOCALIU. Potrivit meterologilor, cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei vor fi acoperite de furtună, prin intensificări puternice ale vântului, vijelii.


În cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *