Consumul de carne crește alarmant pe zi ce trece. Cum ne afectează asta atât pe termen scurt, cât și pe termen lung

În toată lumea consumul de carne a crescut signifiant în ultimele decenii. Toate continentele au simțit acest lucru în mai multe emisfere. Deși conștienți, oamenii mănâncă mai multă carne și este estimat un consum din ce în ce mai mare pentru anii ce vor urma.


Deși poate nu toată lumea realizează, acest consum dăunează enorm. Pe lângă faptul că animalele care sunt folosite în acest domeniu nu sunt tratate corespunzător, ne facem rău și nouă, oamenilor, deoarece și planeta este afectată.


Spre exemplu, defrișarea este la ordinea zilei. Pentru a hrăni animalele, iarba este înlocuită cu grâne și cereale. Iar pentru a creea acest teren arabil, păduri întregi sunt defrișate pe tot globul.

De asemenea, emisiile de gaz cu efect de seră sunt la același nivel, dacă nu chiar un pic mai mari, decât cele emise din cauza sistemului de transport.

Toate aceste metode pentru a ajunge la rezultatul dorit poluează enorm, precum majoritatea lucrurilor pe care le facem în ziua de azi. Pe lângă aceste surse de poluare mai putem adaugă și resturile ce rămân de la animale și pesticidele, care afectează la rândul lor și apele.


Oamenii sunt afectați, dar să nu ignorăm adevăratele victime. Animalele sunt tratate cu doze mari de antibiotice și hormoni de creștere. Acestea sunt suprasolicitate zilnic. Trei sferturi din animalele pe care înainte le gaseați în curțile oamenilor, precum porcii sau găinile, nu văd niciodată lumina zilei, trăind în abatoare.


Cotele continuă să crească deși nenumărate voci au încercat să se facă auzite de-a lungul timpului în legătură cu acest subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *