Locuri perfecte de vizitat ce datează încă din antichitate. 7 locuri de poveste

Cam toată lumea știe sau a auzit măcar o singură dată despre cele 7 mari minuni ale lumii. În Antichitate erau probabil locuri foarte vizitate și apreciate de cei ce trăiau pe vremea aceea.

Din păcate pentru noi, în ziua de astăzi singura minune rămasă de pe vremea aceea este Piramida lui Keops. Totuși, vă vom prezenta câte ceva despre fiecare minune în parte.

Piramida lui Keops
Așa cum menționam și mai sus, Piramida aceasta este singura minune ce a mai rămas încă în picioare. Este chiar cea mai veche dintre toate, dar și-a pastrat aproape în totalitate forma. A fost construită de însuși faraonul Keops și datează încă din anii 2560, î.e.n.

Grădinile suspendate ale Semiramidei
Această denumire este ceva fictiv, paradoxal, deoarece grădinile acelea nu erau suspendate iar Semiramida nu a existat. Este vorba de o legendă, a unei superbe Semiramida, ce era asociată cu Sammuramat, cea care a guvernat peste Babilon.

Totuși, grădinile Babilonului au fost construite la două veacuri mai târziu față de perioada în care Semiramida a trăit. Începutul legendei povestește despre frumoasa Semiramida, căsătorită cu regele Ninus, ce a dorit să își ajute soția, să nu se plictisească, așa că a început construirea acestor grădini “suspendate”, care nu erau de fapt suspendate. Acestea erau construite sub forma unor terase înălțate prin trepte multe.

Statuia lui Zeus
În anul 457 î.e.n. au fost terminate construcțiile pentru templul lui Zeus, locul în care a fost așezată și statuia lui Zeus. Statuia a fost realizată de Fidias, ce l-a realizat încruntat, deoarece tot timpul arunca cu fulgere.

Templul lui Artemis
Situat tocmai în Asia Mică, templul Artemisei, cea care era considerată o zeiță a naturii, cea care ocrotea vânătorii și păstorii, a orașelor și navelor de pe mare. Templul închinat zeiței a fost clădit într-o regiune afectată de cutremure, dar se pare că nu cutremurele au fost cele care au dus la disparitția edificiului, ci războaiele și jafurile ce au apărut de-a lungul timpului.

Colosul din Rodos
Rodos este situată la aproximativ 25 de km de coasta Asiei Mici. Cei ce locuiau pe vremea aceea în Rodos își doreau să nu depindă financiar de nimeni. Au fost atacați de mai multe ori, dar au rămas de neclintit. Colosul a fost realizat pentru a reprezenta întreaga poveste a celor ce au rămas pe picioarele lor, a rezistenței atât de eroice a tuturor locuitorilor, o statuie imensă în numele lui Helios, regele soarelui.

Farul din Alexandria
Farul se numără printre cele 7 minuni ale lumii. Acesta a folosit marinarilor timp de 17 secole la rând, apărând prin anul 297 î.Hr. Din păcate, acesta a dispărut din pricina mai multor cutremure.

Mausoleul din Halicarnas
O clădire în formă de dreptunghi, asemănată cu marile piramide. Este situat în apropierea Templului lui Artemis și toți vizitatorii erau mai atrași de frumusețe decât de mărime. În interior, totul era de o frumusețe mai rar întâlnită. În ziua de astăzi, acolo unde se afla în urmă cu atâta timp Mausoleul, se mai găsește doar temelia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *