Iată cum va fi vremea. O vreme instabilă și mofturoasă în toată țara.


Începând din dată de 23 mai ne confruntăm cu o vreme care ne joacă feste, dacă în perioada de după carantină am profitat de vremea frumoasă care venea cu temperaturi de 30 grade Celsius și ne pregăteam să scoatem hainele de vara.

Acum ne confruntăm cu temperaturi minime pentru perioada asta, mai mult de 15 grade Celsius nu vor fi în nicio zona a României, ba mai mult din 25 mai vine un aer sub-arctic. Acest aer cu temperaturi mici, aduce cu el ploi care vor acoperi întreaga țară și mai mult, ploi cu grindină.


Culturile au de câștigat din asta iar agricultorii se bucură, deoarece după o vreme secetoasă pe care am trăit-o în aprilie și mai, asemenea vreme aduce cu ea belșug. Soarele însă nu ne va uită complet, el va mai apărea pe ici pe colo, între norii de ploaie dar aduce cu el descărcări electrice mai ales în zona de centru a țării și cu precădere la București.


Weekend-ul aduce cu el puțină căldură, până atunci vor fi 12-14 grade Celsius, apoi vremea se incalzete treptat. În Oltenia Muntenia vremea până în weekend se va păstra ploaioasa și capricioasă. În centru țării chiar și după weekend nu se încălzește mai mult de 17 grade Celsius iar vremea se va păstra ploioasă și cu descărcări electrice indepand de Duminică seara.


Serile vor fi friguroase, cu o temperatura de 7 grade Celsius până Vineri, sâmbătă și duminică temperatura pe timpul nopții va fi de 9 -10 grade Celsius iar după duminică, temperaturile vor fi în scădere, chiar și până la 5 grade Celsius în timpul nopții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *