Puterea de care femeile dau dovadă în cele mai grele situații

În ziua de astăzi femeia tinde să arate că este independentă și puternică. Una din femeile istoriei care a arătat că acest lucru este posibil, este Ioana d’Arc. O războinică în adevăratul sens al cuvântului și o credincioasă desăvârșită.

Este o figură cunoscută a Franței. Supranumită « Fecioara de Orleans » a luptat pentru eliberarea teriitorilor franceze ce erau stăpânite de către englezi.


Deși era considerată schizofrenică pentru că a susținut de multe ori că auzea voci sfinte ce îi spuneau să facă anumite lucruri, aceasta a fost urmată și considerată un simbol al acelei perioade. După ce i-a demonstrat regelui Carol și oamenilor săi sfinți că spune adevărul, i-a fost înmânată o armură, o armă și o armata ce a fost de acord să o urmeze necondiționat.


A mărșăluit cu armata să până la Orleans unde a ajutat forțele franceze să protejeze Orleansul și împreună nu au permis căderea acestuia. Deși rănită după acest asediu, fecioara a convins forțele franceze să impună un nou atac asupra englezilor. Era cunoscută și pentru convingerea pe care o avea asupra bărbaților.


După o serie de înfrângeri, Ioana a recunoscut că vocile au încetat să îi mai vorbească și a spus că acesta este adevartul motiv din spatele acestor înfrângeri.

Aceasta a venit în ajutorul Compiegne-ului, care era asediat, și a fost luată prizonieră. Și-a întâlnit sfârșitul pe rug, fiind acuzată de erezie. Până și în ultimele momente și-a demonstrat credința, strigând numele domnului Iisus Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *