Orășelul din West Virginia în care tehnologia nu a acaparat populația

În ziua de astăzi tehnologia este un lucru vital pentru omenire. Toată lumea urmărește vedetele preferate, citește știri, urmărește moda și multe altele. Tehnologia ne permite atingerea unor noi orizonturi.

Dar vă mai amintiți cum era înainte de tehnologie ? Tinerii din ziua de astăzi ar putea să trăiască fără tehnologie ?


Acesta este cazul special al orașului american Green Bank din West Virginia. În acest oraș este plasat un telescop radiofonic atât de mare încât nu își permite să fie bruiat în niciun fel, lucru care a creat o copilărie de-a dreptul specială pentru copiii ce locuiesc pe acele meleaguri.


Aici nu ajung nici toate videoclipurile virale, nici filtrele noi de pe snapchat și nici noile trenduri ce apar lunar. Da, au telefoane mobile chiar și de ultimă generație, dar le pot folosi doar la lucruri de baza. Au și calculator acasă, poate doar unul de familie pentru treburile ce necesită neapărat un asemenea dispozitiv. Dar este unul cu o conexiune extrem de slabă la internet, astfel majoritatea oamenilor folosesc cărți în loc de Google pentru a afla lucruri noi.


De asemenea, Wi-Fi-ul este inaccesibil și totodată interzis. Nu există nici semnal la telefoanele mobile.


Toate aceste lucruri de fără care mulți nu pot trăi sunt cerute și știute dinainte ca oamenii să aleagă să se mute în proximitatea orașului. Populația acestui orășel liniștit este de doar 143 de locuitori și toți au fost de acord cu acești termeni, greu de suportat pentru alții. Ei sunt fericiți și duc o viață departe de tehnologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *