Cum este afectată Spania din cauza noului virus?

Odată cu ridicarea sistematică a restricțiilor în legătură cu virusul COVID-19, oamenii au început să se simtă din nou liberi și să nu mai acorde atenția necesară împiedicării propagării. Deși lucrurile încep să stea un pic mai bine în toată lumea, nimeni nu trebuie să uite că șansele de infectare sunt încă mari și că virusul este încă printre noi.


S-au făcut foarte multe studii legate de acest virus în ultimele luni, dar unul ce s-a făcut de curând a speriat populația spaniolă, și nu numai. Este vorba de un studiu de seroprevalenta făcut de către guvernul spaniol.


Spania este una dintre țările cele mai afectate având în total peste 240 de mii de cazuri confirmate. Acest studiu ridică însă noi motive de îngrijorare, și anume persoanele asimptomatice. Au aflat că în jur de o treime din persoanle contaminate cu Coronavirus sunt asimptomatice.


Directoarea Centrului Național de Epidemiologie a anunțat că « o treime din persoanele infectate nu au simptome și deci nu vor apărea în sistemul de sănătate ». Cuvintele lui Marina Pollan au cutremurat Spania și a propagat din nou frica în societatea spaniolă.


Studiul nu a fost unul restrâns, medicii testând peste 60.000 de persoane în mai puțin de o lună. Acesta a arătat că peste 5% din spanioli au anticorpi și au fost contaminați cu virusul. Cercetarea, împreună cu rezultatele, au fost comunicate presei de către Ministerul Sănătății.


« Deși media națională este de 5,21%, studiul arată diferențe geografice foarte asemănătoare cu cele observate în prima fază a studiului, cu prevalente egale sau apropiate de 10% la Madrid și în provinciile din jur », spune comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *