România este solidară cu restul statelor care participă la proteste

După tragicul eveniment legat de bărbatul de culoare din Statele Unite, reacții au fost stârnite pe tot globul. Marile capitale ale Europei au fost împânzite cu manifestanți care își arătau suportul pentru persoanele de culoare.


România nu s-a lăsat mai prejos. În București a avut loc o manifestare suport pentru “Black lives matter” în care au participat zeci de persoane. Aceștia au scandat împreună împotriva rasismului de care dau dovadă oamenii de-a lungul globului pământesc.


Ei susțin ferm și răspicat că diferența de culoare a pielii nu schimbă un om. În zilele noastre libertatea și drepturile sunt egale pentru toată lumea, nu mai trăim în Evul Mediu.


Aceștia au mai scandat și împotriva poliției. Nu acceptă violența de care dau dovadă autoritățile împotriva persoanelor de culoare și a cetățenilor de etnie romă. Nu este normal ca oamenii să fie judecați pentru un lucru atât de superficial precum culoarea pielii.


Poliția a fost prezentă la fața locului dar nu a fost nevoie de nicio intervenție deoarece participanții au menținut o manifestație calmă și respectoasă. Pentru ei a fost important să arate susținere și să se facă auziți, nu să creeze probleme și să se lupte cu poliția. Totul s-a încheiat în jurul orei 18.


Stop abuzurilor, stop rasismului, stop fascismului! Ne exprimăm solidaritatea cu mişcarea Black Lives Matter şi condamnăm violenţa poliţiei împotriva persoanelor de culoare! Poliţia ucide şi brutalizează, iar noi nu mai putem rămâne pasivi în faţa rasismului şi a discriminării!”, au transmis manifestanţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *