Românii și-au petrecut weekendul prelungit pe plajă

Rusaliile, prima perioada liberă pe care o putem numi cu adevărat vacanță. O perioada cu mai puține restricții și cu mai multe distracții și mai mulți prieteni. Se estima de dinainte că foarte multă lume o să își petreacă acest timp la mare, dar numerele au fost surprinzătoare.

În acest weekend au fost cazați peste 15.000 de români. Deși majoritatea au venit din locuri apropiate, fiind o deplasare lejeră, sunt mulți și cei ce au venit din locuri mai îndepărtate, de la sute de km distanță.


Cei ce lucrează pe litoral erau foarte speriați că virusul COVID-19 le va dărâma complet afacerile, litoralele fiind închise pe o perioadă nedelimitată. Dar anunțul președintelui Klaus Iohannis le-a pus zambetele pe fețe, și anume că litoralul se va deschide de pe data de 1 iunie.


Iar odată cu Rusaliile, a și început nebunia de la mare. Dacă va pregătiți de un astfel de sejur, trebuie să faceți rezervări din timp și trebuie să vă informați dinainte despre ce hoteluri sunt deschise deoarece momentan nu sunt deschise nici jumătate din hotelurile cu care împatimiții litoralului sunt obișnuiți.


Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt şi unităţi de cazare care sunt ocupate la capacitate maximă“, a comunicat directorul general al agenţiei Litoralulromanesc.ro, Ionuţ Nedea.


Așadar visul pe care poate l-ați considerat imposibil în perioada ce urmează s-a renăscut. Aveți posibilitatea de a simți și anul acesta nisipul fin sub tălpile goale și valurile ce vă izbesc. Vă puteți bucura de această șansă cu familia sau prietenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *