Noi metode de dezinfectare vor fi implementate în școlile din România

Dezinfectarea, un lucru indispensabil în această perioadă în care virusul COVID-19 ne pândește la toate colțurile. Însă ceva nou și inovativ a fost creat de curând.


« Tunelurile de dezinfecție » sunt un fel de dușuri care conțin pulverizatoare. Acestea permit dezinfectarea din cap până în picioare a persoanelor, fără a rata vreun loc, dar totodată, și obiectele pot fi dezinfectate. Și toate acestea într-un mod sigur, fără a dăuna corpului sau obiectelor.


Implementarea tunelurilor a fost propusă în școli, însă Ministerul Eduactiei neagă complet aceste alegatii.


Noi nu am achiziţionat tuneluri de dezinfecţie. Ministerul Educaţiei nu a recomandat să se ia aşa ceva. Primăriile trebuie să răspundă de ce au achiziţionat aşa ceva, în condiţiile în care Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă. Noi nu am cerut asta.

Noi am spus că nu avem nevoie decât de acele covoraşe dezinfectante pentru ca elevul să vină să se şteargă pe piciore, să intre în spaţiul şcolii, după ce intră să se spele, să i se dea mască, apoi să meargă pe culoar. Noi nu am pomenit nicio secundă de aceste tuneluri. De ce? Pentru că sunt copii care au alergii, şi chiar şi profesori”, a comunicat Monica Anisie.

Cu toate acestea, montarea tunelelor apare ca recomandare în Ordinele de ministru din partea Sănătății și Educației și zeci de tuneluri au fost deja montate în multe școli din România. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică nu indică folosirea acestora în școlile din Romania.


Întrucât tot mai des s-a adus în atenţia publicului utilizarea dispozitivelor denumite tuneluri de dezinfecţie cu scopul limitării infecţiei cu COVID 19 precizăm că INSP nu susţine această metodă. Conform ghidului elaborat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pulverizarea sau fumigarea nu sunt recomandate nici pentru spaţiile închise nici pentru cele exterioare”, a comunicat astazi INSP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *