Românii nu vor scăpa de măsurile de protecție prea curând

Toți românii așteaptă dată de 15 iunie pentru a fi puse în funcțiune măsurile de relaxare. Dar totodată tuturor le este în continuare frică deoarece numărul de persoane infectate nu scade. Dar se pare că noi nu suntem singurii care avem de-a face cu această dilemă.


Președintele țării, Klaus Iohannis a comunicat astăzi în jurul orei 13:00 prelungirea stării de alertă. În același comunicat, a declarat că se vor lua și noi măsuri de relaxare. Se pare că președintele nu este sigur de ceea ce are de gând să facă și încearcă să găsească soluții împreună cu premierul, miniștrii și consilierii prezidențiali.


« Starea de alertă – având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi. » a declarat Klaus Iohannis.

Deoarece numărul de îmbolnăviri nu s-a modificat semnificativ, președintele consideră că este posibil să se continue cu câteva măsuri de relaxare.


Viitorul apropiat este așadar sub un mare semn de întrebare. Se așteaptă cât de curând noi comunicate din partea președintelui pentru a clarifica situația complet. Între timp, românii așteaptă în continuare data de 15 iunie și noile măsuri de relaxare ce vin cu aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *