Care este motivul pentru care urșii părăsesc pădurile și vin spre orașe?

O problema eternă pe meleagurile românești, o problema creată de propriile noastre mâini, și anume urșii ce încep să coboare din munți către satele și orașele aflate în apropiere. Teama localnicilor din aceste zone crește cu fiecare apariție nouă a animalului masiv.


Cazurile de acest fel sunt din ce în ce mai dese de-a lungul ultimilor ani. Dar de ce este oare această cotă în creștere ? Foarte simplu, din cauza defrișărilor. Dacă pentru unii nu este suficient că distrug natura și ne pun în pericol pe noi, ca oameni, ei bine aflați că și pericolul de a fi invadați de aceste animale feroce este tot din vină noastră.


Defrișările nu sunt controlate corespunzător în România, mai ales în perioada carantinei, când atenția a fost concentrate asupra altor lucruri. Și din cauza dispariției spatilor verzi, ceea ce reprezintă mediul lor natural, aceștia vin și caută de mâncare în locurile apropiate.


În jur de 30 de urși au fost goniți de către jandarmi prin zonele unde se află stațiunile de pe Valea Prahovei în decursul a doar 2 zile. În momentul intalnilrii deloc prielnice cu un urs, care probabil e în căutare de mâncare, cetățenii sunt instruiți și sfătuiți să se adăpostească într-un loc sigur și să apeleze la poliție.

De asemenea zgomotul îi sperie, așa că zonele aglomerate sunt alegeri potrivite în astfel de cazuri. În niciun caz să nu încercați să va apropiați de acestea pentru a le mangaia sau a face poze, să nu le hrăniți, să nu aruncați cu nimic către ele sau să începeți să fugiți. Cel mai sigur este să va adăpostiți și să sunați la 112.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *