Care este boala care a luat amploare în acest an?

Coronavirus se pare că nu este singura boală ce a luat amploare în acest an, deși se știa de ea și pentru prima oară a apărut acum mult timp. Este vorba despre Tropical Race 4(TR4) ce a fost descoperită prima oară în anul 2013 dar s-a răspândit la nivel global doar în acest an.


Deși oamenii nu pot fi purtători, motivele de îngrijorare sunt nenumărate. Această boală afectează fructele, dar mai ales bananele. Bananierii de pe mai multe continente au fost infectați cu această « boală » necruțătoare. Continentele afectate sunt Asia, Australia, Orientul Mijlociu, Africa şi de curând s-au descoperit cazuri și în America Latină.


Virusul este de fapt o ciupercă ce se răspândește în totalitate pe bananier și pe fructele acestuia. Au fost încercate diferite tratamente împotriva ciupercilor, dar niciun tratament cunoscut de om nu a funcționat până acum. Este un fel de virus imun.


Problema este că bananele sunt niște fructe consumate pe întreaga planetă. Unul din cele mai populare fructe din lume. Pentru indivizii de rând poate nu este o problemă atât de gravă, dar pentru marii exportatori sau pentru cei ce își câștigă banii din cultivarea bananierilor este un calvar care îi distruge financiar.


Distributorii din întreagă lume sunt terorizați de ideea virusului și mai ales de faptul că după atâta timp nu s-a găsit un remediu pentru ciupercă. În momentul în care a ajuns în sol și în rădăcini, nu mai pot acționa în niciun fel iar munca lor de o viață întreagă a dispărut într-o instanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *