Se pare că spiritul uman nu a dispărut încă și că în momente critice oamenii sunt gata să dea o mână de ajutor

Așa cum a observat toată lumea, în ultimele zile a plouat neîncetat în toată țara. Codul roșu a fost prezent în nenumărate regiuni și furtunile au fost necruțătoare. Deși poate unii agricultori spun că era nevoie de o vreme ploioasă și sunt chiar fericiți datorită acestora, o mare parte a României plânge deoarece se scufundă în ape.


Inundațiile sunt la ordinea zilei în multe județe din țară și oamenii își văd gospodăriile îngropate sub valurile nemiloase. Mulți dintre ei și-au pierdut pe veci muncă de o viață, pe când alții încearcă să mai salveze măcar strictul necesar pentru supraviețuire.


Spiritul comunității este unul din lucrurile ce îți dau speranța în acest moment, existând nenumărați vecini sau consăteni ce au sărit în ajutorul celor mai puțini norocoși. Și-au oferit unii altora adăpostire și mâncare, dar și ajutor după rafală în reclădirea părților dărâmate din case sau grajdiuri.


Ploaia nu a creat numai inundațiile din toată țara, furtunile au adus vânturi puternice ce au luat pe sus acoperișurile caselor și au creat alunecări de teren primejdioase ce pun în pericol viețile șoferilor și ale locuitorilor din împrejurimi.


Pompierii și Salvarea sunt în alertă maximă de săptămâna trecută și rămân în continuare astfel. Aceștia încearcă să ajute oamenii neajutorați și să găsească persoanele pierdute, fiind numeroase cazuri de acest gen.
Speranța rămâne ultimul lucru de care se țin aceste persoane lovite de forța de neoprit a apelor.

Acestea sunt momentele în care putem arăta că suntem lângă ei, prin ajutor de orice fel, fie că e monetar, mână de lucru sau pur și simplu ajutor emoțional. Pentru cei ce au rămas cu nimic, orice este perfect în aceste momente grele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *