Mesaj de încurajare venit din partea Ministrului Educației, pentru elevii care susțin azi prima probă a Bacalaureatului

În aceste momente grele prin care trecem, într-o ipostază din care Bacalaureatul nu a mai fost susținut niciodată, Monica Anisie a transmis un mesaj de incujarare cu speranța de a îi face pe elevi mai increazatori în propriile puteri.

Această a încercat să le explice că este normal să fie stresați, cu atât mai mult având în vedere situația cu Coronavirus. Această situație nouă pentru elevi, este de asemenea nouă pentru profesori și toate persoanele implicate în bună desfășurare a examenului.

Profesorii au fost sfătuiți să fie mai grijulii și înțelegători cu elevii, având un stres în plus pentru examenul maturității. Azi se desfășoară prima proba, de Limba și Literatură Română. În toate școlile normele de protecție sunt respectate de către toată lumea.

Ministrul Educației le-a explicat că este momentul în care ei se maturizează și ajung cu adevărat în societatea adultă. A încercat să le explice să folosească stresul constructiv și să fie încrezători.


„Dragi absolvenţi ai clasei a XII-a, Mai este foarte puţin şi veţi participa la probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat. Aveţi emoţii. Este firesc. Firesc şi frumos în egală măsură, fiindcă fiecare moment important din viaţă trebuie trăit cu emoţie. Bacalaureatul este un prag. Pragul dintre un spaţiu protector, în care aţi învăţat cum să priviţi lumea, cum să o înţelegeţi, cum să vă situaţi în ea şi un labirint, care este viaţa însăşi. Este un prag, dar nu o graniţă! Fiţi încrezători în ceea ce ştiţi şi în ceea ce sunteţi! Mult succes!”– a fost mesajul Ministrului Educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *