Găurile negre- despre apariția lor în Univers și viața din interiorul acestora

Găurile negre din univers pot adăposti planete locuite de civilizații mult mai avansate și care nu doresc să fie observate.

Este cea mai nouă teorie despre fascinantele găurile  negre. Se pare că din păcate ea nu va putea fi prea curând verificată în practică.  Indiferent cât de performante ar fi tehnica de care omenirea ar dispune pentru o călătorie în interiorul  găurilor negre, ieșirea nu va fi niciodată posibilă. Aceasta este observația pe care actualii cercetători o fac.

Cum ar putea arăta găurile negre
Cum ar putea arăta găurile negre

Ce sunt găurile negre și cum apar ele în Univers?

Când o stea rămâne fără combustibil, adică fără hidrogenul pe care să îl transforme în heliu ea nu mai poate susține greutatea gazelor din care este formată. Sub presiunea lor devine tot mai mică însă masa îi rămâne aceeași.

Cu cât un corp ceresc își reduce dimensiunile păstrând aceeași masă, gravitația sa crește și devine atât de mare încât atrage toate particulele din jurul lui, inclusiv fotonii care compun radiația luminoasă. De aceea asemenea corpuri au fost numite găuri negre.

Matematicienii au calculat însă că fotonii din care este formată lumina nu sunt distruși în interiorul găurilor negre dacă sunt pe orbite stabile. Aceasta înseamnă că și corpurile de mari dimensiuni precum planetele ar putea exista pe asemenea orbite.

Un savant rus a încercat să demonstreze că pe cei care intră în gaurile negre nu îi aștepată sfârșitul. El consideră că după trecerea de primul strat al găurii negre și spațiul își recapătă proprietățile cu care suntem obișnuiți. Așa că aceste orbite ar putea probabil să permită apariția vieții.

Se pare că găurile negre rămân totuși niște enigme și pentru specialiști. Până să ajungem la un nivel mai ridicat al tehnologiei de care dispunem acum, trebuie să ne mulțumim cu cercetările curente. Așadar, o posibilă viață trăită în interiorul găurilor negre este momentan indisposibilă. Totuși, merită să sperăm în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *