Poveste copilăriei lui Gigi Becali. A trăit cu cortul și…

Gigi Becali este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți oameni de afaceri din România. La vârsta de 62 de ani, bărbatul a agonisit o avere interesantă și multe povești de viață. Chiar dacă acum o duce bine, traiul lui nu a fost mereu unul simplu. Iată cum a fost copilăria fostului patron FCSB.

Gigi Becali

Gigi Becali l-a avut drept exemplu în viață pe tatăl său. Om muncitor și determinat să facă lucruri importante în viață, i-a lăsat fiului său moștenire o avere impresionantă.

Omul de afaceri s-a născut într-un lagăr de muncă din județul Brăila. Părinții lui fuseseră trimiși acolo silit de autoritățile comuniste. După ce au scăpat, tatăl lui Gigi și-a luat familia și s-au mutat în Pantelimon.

Gheorghe Becali nu avea nimic la început. Au dus o viață simplă, au trăit o perioadă la cort, au crescut animale. Ușor, a devenit oier și a început să vândă produse de origine animală restaurantelor și oamenilor influenți din Capitală. S-a implicat apoi în afaceri cu export exteren, având clienți din lumea arabă.

„Am crescut prin livezi, intre animale si m-am bucurat de fructele oferite de natura, am baut lapte direct din galeata si am muls oile de la 12 ani.”, povestește Becali despre copilărie.

Când a murit, i-a lăsat fiului 150.000 de dolari, bani pe care Gigi i-a folosit cu cap. S-a apucat inițial de comerț. Aducea marfa din Turcia și o vindea în țară. Au urmat apoi afacerile cu imobiliare și terenuri, care s-au dovedit foarte profitabile pentru Becali.

A fost cel mai bogat om din România

În 2006, el ajunsese să fie numit cel mai bogat om din România. Pe atunci, averea lui depășea 725 de milioane de euro. S-a implicat în politică și lumea sportivă, momentul culminant fiind când a fost membru al Parlamentului European.

A ajuns și în închisoare, la Jilava, experientă care i-a schimbat viața. Acum, Gigi Becali este încă un om bogat, însă este mult mai calculat și liniștit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *