Istoria parfumului Chanel n°5

Despre istoria casei de modă Chanel se pot spune multe, chiar și necunoscătorii fiind capabili să recunoască acest brand de lux. Creat la începutul secolului al XX-lea de către faimoasa Coco Chanel, acest nume este și în prezent unul dintre cele mai apreciate și luxoase mărci de piese vestimentare, accesorii și cosmetice.

Unul dintre cele mai apreciate produse Chanel este celebrul parfum Chanel n°5. Apărut în anul 1921, încă reușește să fie unul dintre cele mai vândute și populare miresme. Având o poveste atât de veche, aromele sale poartă cu fiecare utilizare câte o parte din istoria casei Chanel.

Parfumul a fost creatia lui Ernest Beaux , un celebru parfumier angajat de Coco Chanel pentru a-i crea un miros unic. Se spune că în componența lui s-au pus laolaltă mai bine de 81 de ingrediente diferite. Tocmai de aceea, notele lui pregnante sunt foarte dificil de identificat, iar mirosul lui este unul unic.

Numele lui simplu, elegant, a fost ales chiar de Coco Chanel. Ea a venit să miroasă creațiile lui Ernest Beaux, care erau puse în sticluțe numerotate de la 1 la 20. Cel mai impresionantă a fost de recipientul cu numărul 5, de unde și alegerea denumirii sale.

S-a remarcat în epoca lui prin eleganță și unicitate, însă și prin forma sticluței în care se vindea. Pe atunci parfumurile se găseau doar în recipiente pompoase, colorate, cu forme care mai de care mai speciale. Chanel s-a remarcat prin sticluța simplă, cu formă dreptunghiulară și fără ornamente deosebite.

A fost folosit de Marylin Monroe

Printre personalitățile celebre care s-au declarat îndrăgostite de acest parfum s-a numărat și frumoasa Marilyn Monroe. Actrița a declarat că atunci când merge la culcare, alege să renunțe la haine, însă nu uită niciodată să folosească câteva picături din iubitul ei Chanel n°5.

Chiar și astăzi, la aproape 100 de ani de când a apărut, acest parfum încântă cele mai rafinate gusturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *