PSD se luptă din nou cu USR+ pentru candidatura la Primăria Capitalei

Se pare că toate partidele din opoziție sau cele de dreapta încearcă să colaboreze pentru a detrona PSD de la Primăria Capitalei. În acest sens, Nicușor Dan, candidat independent, a fost propus spre susținere de toate partidele de dreapta, ceea ce ar însuma mai bine de 60% din electorat.

Acest ”complot” vine în urma deciziei partidelor PLUS+ și USR de a susține candidatul la Primăria Capitalei și negocierea cu celelalte partide pentru susținerea lui. Potrivit lui Nicușor Dan, termenul limită de încheiere a tratativelor este ales pe 15 iulie. Dacă situația pandemiei o va permite și vor putea fi realizate alegeri locale pe data de 27 septembrie, atunci pe 10 august vor fi depuse toate listele candidaților.

Nicușor Dan se declară optimist deoarece spune că există o compatibilitate între aceste partide, un numitor comun și anume scopul de a scoate de la guvernare PSD de la Primăria Capitalei. Dacă s-ar întâmpla așa, PSD ar avea reale probleme după ce a pierdut deja mare parte din votanți în urma erorilor de la guvernare și a demiterii propriilor guverne sub conducerea lui Liviu Dragnea.

PSD vs USR+

Declarația lui Nicușor Dan

”E de salutat faptul că la Primăria Capitalei avem un candidat unic din partea acestor patru partide şi în ceea ce priveşte programul cu care candidatul la Primăria Generală şi candidaţii la Consiliul General merg împreună există o maximă compatibilitate. Sondajele spun că aceste partide vor avea undeva la 60% în Consiliul General. Pe această chestiune sunt foarte optimist. Pe cealaltă chestiune sunt, de asemenea, optimist”, a mai spus Nicuşor Dan.

Candidatul PSD, Gabriela Firea Vs candidatul USR+ Nicușor Dan

De asemenea, Gabriela Firea se pregătește de candidatură pentru un nou mandat după ce aceasta replica zilele trecute că există forțe care susțin că ar trebui să preia conducerea partidului și apoi să se îndrepte spre poziția de premier. Acest lucru înseamnă că PSD o va susține cu siguranță la alegerile locale pentru Primăria Capitalei și că are susținerea partidului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *