Noțiunea de religie așa cum o știm este pe cale de dispariție

În decursul vieții noastre noțiunea de religie ar putea dispărea. Un studiu arată cum țările dezvoltate tind să se îndrepte din ce în ce mai mult către ateism.

Religia este folosită de milenii ca un scut psihologic pentru vidul existențial al omului. În statele mai dezvoltate însă, gradul de educație și de confort este net superior iar aceste schimbări din planul socio-economic elimină o plajă largă de insecurități care generează anxietate sau angoasă existențială.

Când supraviețuirea nu mai reprezintă o sarcină zilnică, omul poate să se reorienteze către alte planuri ale dezvoltării sale ca ființă conștientă. Nu este de mirare că în statele foarte dezvoltate, psihoterapia este o practică uzuală.

Noțiunea de religie va dispărea

Rezolvându-și problemele de pe plan personal, oamenii capătă o mai bună stabilitate și încep să descopere că n-au nevoie de o divinitate supremă care să vegheze la bunăstarea lor. Așa că, un studiu recent a speculat că în anul 2035 va începe marea trecere a acestor societăți spre ateism.

Religia nu este neapărat respinsă, ci nu mai este considerată necesară de aceste persoane. Aceste date sunt obținute pe baza unei statistici care a corelat nivelul PIB-ului cu cel al numărului de adepți religioși și a înregistrat pe parcursul a 30 de ani aceste date.

Concluziile specialiștilor legate de religie

Concluziile au fost trase prin extrapolarea datelor, folosindu-se o analiză de psihologie socială din care reiese că statele dezvoltate din punct de vedere economic, tind să adopte ateismul în detrimentul oricărei religii.

Religie
Religie

Cu toate că ne-am obișnuit cu schimbări din ce în ce mai bruște, aceasta ar reprezenta o modificare socială profundă iar generațiile tinere vor fi nevoite să se adapteze și să găsească modalități mai bune de a face față vidului existențial. Astfel, dacă ești destul de tânăr, vei fi martor în timpul vieții la unele dintre cele mai mari schimbări din istoria culturală a umanității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *