Povestea lui Mulan de la Disney. Află cât de adevărată este și cine era prințesa mitică

Câți dintre noi nu am crescut cu povestea lui Mulan, prințesa Disney curajoasă și foarte frumoasă? Ei bine, curând va fi lansat un nou film cu povestea ei, care are o istorie deosebită. Aici vă vom prezenta o scurtă istorie a personajului, pentru a vedea cine a fost eroina cu adevărat.

Personajul prințesei Mulan este bazat pe o persoană care chiar a existat. Este vorba de Hua Mulan, protagonista “Baladei lui Mulan”. Legenda datează încă din secolul al VI-lea din China. În principiu, povestea este asemănătoare cu cea din ecranizarea Disney: fata se deghizează în bărbat pentru a lua locul tatălui său în armată și pentru a avea posibilitatea să lupte împotriva inamicilor.

Povestea lui Mulan a fost spusă în multe feluri de-a lungul timpului, având un loc deosebit în folclorul chinezesc. A apăut în poeme, într-o piesă de teatru ce datează din timpul Dinastiei Ming și chiar și în romanul “Romanța Sui Tang”, scris în timpul dinastiei Qing.

Deci cât de bine au surpins cei de la Disney povestea lui Mulan?

Mulan

 

Ei bine, aici părerile sunt împărțite. În “Baladei lui Mulan”, tânăra pleacă într-adevăr de acasă pentru a-i lua locul părintelui său ca soldat. Această călătorie a ei durează 12 ani, iar la final se întoarce acasă, dezvăluindu-și identitatea de femeie în fața camarazilor săi.

În filmul Disney, lucrurile stau puțin diferit. Identitatea secretă a lui Mulan este dezvăluită cu forța, iar ea este imediat alungată din armată și trimisă acasă. Se întoarce și nu renunță, bineînțeles, totul pentru ca la final să fie eroina mult îndrăgită de toată lumea.

Singurul final puțin mai întunecat el lui Mulan este cel din “Romanța Sui Tang”. Aici, data se întoarce acasă din război însă nu mai are pe nimeni care să o aștepte. Tatăl său este mort, iar mama ei o încurajează să devină amantă pentru a se putea susține. În final, eroina ajunge să se sinucidă din această cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *