Piramidele- top 3 cele mai înalte piramide din lume

Piramidele moderne și antice au multe forme și dimensiuni. Pentru a determina care este cea mai mare piramidă, s-ar putea compara, de exemplu, înălțimea lor. La o înălțime de 260 de metri, Piramida Transamerica ar fi cu siguranță un candidat serios.

Cu toate acestea, multe piramide mari au o bază foarte mare, dar nu sunt foarte înalte. Prin urmare, o măsură mai bună a dimensiunii este probabil volumul unei piramide. Volumul unei piramide poate fi calculat după următoarea formulă: Lungime_de_bază * Lățime_de_bază * Înălțime * 1/3. Aceasta este de 54 x 54 x 260 x 1/3 = 252.720 m³ pentru Piramida Transamerica, care nu este chiar suficient de aproape pentru a fi inclusă în lista noastră cu cele mai mari piramide.

Deci, cu această formulă nu ar trebui să fie prea dificil să găsim cele mai mari piramide din lume. Din păcate, nu este atât de ușor. Multe piramide nu sunt adevărate piramidele cu față netedă, ci piramidele în trepte. O altă problemă este că unele dintre cele mai mari piramide de pe pământ nu sunt încă săpate complet.

Marea Piramidă din Cholula

Marea Piramidă din Cholula din Mexic pare a fi un deal natural acoperit de o biserică catolică. Aceasta este „Iglesia de Nuestra Señora de los Remedios”. A fost construită de către spanioli în 1594 pe locul unui templu prehispanic. Conform Cărții Recordurilor Guinness, acest templu este de fapt cea mai mare piramidă construită vreodată oriunde în lume. Are un volum total estimat la peste 4,45 milioane m³. Aceasta se bazează pe o dimensiune de 450 de 450 de metri  și o înălțime de 66 m.

O examinare mai atentă a site-ului dezvăluie totuși un volum diferit. Complexul este format din mai multe structuri construite una peste alta. Construcția a durat începând din secolul al III-lea î.Hr. până în secolul al IX-lea d.Hr.

Egyptian Pyramids of the Giza Plateau in Cairo.

Piramida lui Khafre

Piramida lui Khafre este a doua cea mai mare piramidă de la Giza, după Marea Piramidă construită de tatăl lui Khafre Khufu. Pare să fie puțin mai mare, cu toate că este construit la o altitudine mai mare. Piramida are o lungime de bază de 215,5 metri și inițial s-a ridicat la o înălțime de 143,5 metri (471 ft), dar acum este mai mică de 12 metri. Cea mai distinctivă caracteristică a Piramidei lui Khafre este stratul cel mai înalt de pietre netede care sunt singurele pietre rămase de pe o piramidă Giza.

a horizontal view of the Great Pyramid of Giza (Pyramid of Khufu or the Pyramid of Cheops), Giza, Egypt

Marea Piramidă din Khufu

Marea Piramidă din Khufu este cea mai veche și singură rămășiță din cele șapte minuni ale lumii antice. Peste 2 milioane de blocuri de piatră au fost folosite pentru a construi piramida, într-o perioadă de 20 de ani, încheiată în jurul anului 2560 î.Hr. Piramida are o lungime de 230 de metri și o înălțime uimitoare de 139 de metri (455 de picioare) înălțime (inițial 146,5 metri sau 480,6 ft). La final, după ce am analizat toate cele mai mari piramide, Marea Piramidă din Khufu rămâne cea mai mare piramidă construită vreodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *