5G abia apărută devine deja istorie-rețeaua 6G e pe drum

După ce abia a fost începută implementarea rețelei 5G, compania chineză Comp Telecom cercetează deja tehnologia 6G, astfel că 5G devine deja istorie înainte de a fi apărut de-a binelea.

Rețeaua 6G ar putea fi capabilă să suporte viteze de descărcare de până la 1Tbps. În prezent, aproape toate dispozitivele noastre sunt conectate la o rețea 4G. Chiar acest dispozitiv poate fi unul dintre ele. Nu de curând a apărut infrastructura rețelei 5G și a fost introdusă și în România.

Deoarece inovația este secretul supremației pe piață, corporațiile care produc smartphone-uri au început să comercializeze deja dispozitive capabile de conectivitate 5G. Dar chiar dacă tehnologia 5G este una nouă, China, prin Ministerul Științei și Tehnologiei, a început finanțarea unui program de cercetare pentru  noua rețea 6G.

Conform informațiilor vehiculate în spațiul media, tehnologia ar putea fi capabilă să atingă viteze de aproximativ 8000 de ori mai mare decât rețeaua mobilă 5G. Mai exact, rețelele 6G ar fi capabile să ofer o viteză de descărcare de aproximativ 1 Tb pe secundă. Da, o viteză uriașă!

China face din tehnologie o prioritate

Deoarece în China, domeniul științei devine prioritar, ministerul responsabil a creat deja două grupuri de cercetare în domeniul comunicațiilor. Acesta este format din 37 de experți. Aceștia au ca scopuri principale crearea protocoalelor de comunicație necesare transferului de date, respectiv urmărirea progresului din partea autorităților chineze.

Teoretic, noua rețea ar fi capabilă să permită descărcare a aproximativ 142 de ore de conținut la rezoluție 4K/sec. Japonia depune deja la rândul său eforturi pentru a dezvolta tehnologii similare. Totuși, rețeaua 6G nu va disponibilă până după anul 2030. Este necesară dacă luăm în calcul fluxul uriaș de date cu care ne confruntăm. Dar tehnica va avea nevoie de timp pentru a avansa. Ea trebuie să poată procesa atât de rapid informația transmisă și recepționată de către dispozitivele mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *