Cele mai ciudate ritualuri religioase din toată lumea

Dacă vrei să afli mai multe despre religiile lumii, atunci vei fi plăcut surprins să citești despre cele mai ciudate ritualuri religioase din lume.

Peste tot există ritualuri ciudate, dar unele culturi și-au păstrat specificul de sute de ani, chiar dacă au făcut trecerea în lumea modernă. Află împreună cu noi despre o parte dintre aceste bizarerii.

Indonezia

În Indonezia este prezent un ritual al ploii care este practicat în anotimpul secetos. Localnicii se ung cu uleiuri și se îmbracă într-un costum de bizon. Aceștia își atașează inclusiv coarne și încep să mărșăluiască pe străzi. Foarte entuziasmați explică simbolul bizonului – un element al puterii. Așa încearcă să îl îmbuneze pe zeul lor să le ofere ploaia. Toate satele din cultura Osing practică ritualul an de an în anotimpul secetos.

Bali

În Ngurek din statul Bali se practică un ritual al ”rănirii voluntare”. Este un act prin care se consideră că participanții devin posedați de zeul suprem pe care îl celebrează. Un fel de botez dus la extrem, ritualul poate fi privit de turiști. Participanții se înjunghie singuri cu un cuțit ritualic tradițional numit ”keris”.

Java

În estul Javei, mai exact în Kasada, există un ritual de similar cu Ziua Recoltei. Localnicii aduc ofrande pe data de 14 a lunii Kasada din calendarul hindus din antichitate. Pe muntele Bromo, se comemorează sacrificiul lui Raden Kusuma, fiul lui Jaka Seger și a Larei Anteg, personalități istorice la loc de cinste în cultura locală. Poporul Tenggerese urcă în această zi în vârful muntelui și aruncă în craterul muntelui o parte din recolta anului respectiv. Ofrandele constau în păsări sacrificate, dar și legume sau fructe.  Înmormântarea a fost întotdeauna un eveniment important în majoritatea culturilor.

Toraja

În sudul insulei Sulawsi din Toraja există o ceremonie specială de înmormântare numită Rambu Solo. Rambu Solo este o tradiție importantă a poporului Toraja. Scopul ceremoniei este de a stabili o conexiune cu sufletul persoanei decedate. Acest gest este asociat cu eliberarea sufletului și oferirea acestuia șansa să fie așezat în Rai, alături de sufletele celorlalți strămoși ai săi. Ritualul este început prin sacrificarea unor animale, numărul acestora fiind cele direct proporțional cu statutul avut de persoană în societate.  De obicei sunt sacrificați bivoli sau porci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *