Ludovic Orban vorbește despre economia României

După multe discuții în spațiul public, Primul Ministru, Ludovic Orban a venit cu asigurări că nu se intenționează impunerea nici unei restricții sau măsuri cu efect negativ asupra economiei.

Dacă ceva a devenit clar în ultimele luni, atunci acest lucru este faptul că economia nu mai suportă o nouă stare de urgență. O altă concluzie trasă de la bun început este conștientizarea că pentru România o boală economică este fatală.

Ce spune Ludovic Orban despre actuala problemă a economiei

În fața crizei, România ca piață emergentă pierde cel mai mult teren, riscând să ajungă în regresie. De aceea Primul Ministru, Ludovic Orban, a declarat că nu se vor impune măsuri restrictive care să îngrădească buna funcționare a economiei sau alte drepturi individuale.

Acesta a menționat din nou condiția principală cu care vine acest compromis. Este vorba de respectarea măsurilor de prevenție și ușoara stabilizare a numărului de cazuri. Aceste condiții sunt obligatorii pentru a se putea continua în ritmul actual. Cât despre alegerile locale din luna Septembrie, nu este încă luat în calcul un scenariu pentru a fi anulate.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru atunci ar apărea foarte multe blocaje la nivel administrativ.  Aceste ar fi manageriate extrem de greu de autorități. Mai mult decât atât, Primul Ministru a făcut un apel la toate formațiunile politice din România, să nu mai folosească actuala criză pentru obține capital politic. Acesta spune că acum România are nevoie de unitate în ceea ce privește decizia la nivel administrativ.

Dar dincolo de interesele economice și de raționamentele administrative, prioritară este siguranța populației, după cum a dat asigurări domnul Orban. De aceea, dacă situația chiar o va impune, vor fi luate măsuri pentru a fi amânate alegerile locale. Dar nu se dorește a se ajunge la discuții despre amânarea alegerilor sau impunerii unui nou set de restricții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *