Represaliile Huawei- atacuri cibernetice și repercusiuni ale mișcării 5G

După ce guvernul a anunțat că echipamentul Huawei al gigantului tehnologic chinez va fi eliminat din rețeaua 5G a Regatului Unit până în 2027, experții Sky evaluează implicațiile acestei decizii. Marea Britanie ar trebui să se pregătească pentru represalii grave, nu doar retorică.

Primul client major al Huawei a fost Armata Populară de Eliberare a Chinei. Ultimul nu va fi Marea Britanie – și asta va provoca furie. Retorica Beijingului este atât de fiabilă și de furioasă în fiecare problemă, încât poate fi greu de spus cum anume va reacționa Partidul Comunist Chinez. Dar oferta britanică a fost deja anticipată de partea chineză, potrivit unor surse diplomatice.

Furia publică era doar de rutină. Huawei este diferit. Este bijuteria de pe coroana ascensiunii tehnologice a Chinei. Executivii săi sunt prinți în partid. Dacă guvernul britanic i-ar fi permis Huawei să rămână în rețelele 5G din Marea Britanie, ar fi fost un kit de aprobare pe care compania ar putea să-l ofere altor țări din lume care au propriile preocupări de securitate. Iar interzicerea Huawei ar însemna că Marea Britanie tratează China ca o „țară ostilă”, a spus ambasadorul chinez în Marea Britanie.

Ce spun criticii despre tot ceea ce se întâmplă?

Criticii vor argumenta că acest lucru dovedește mai degrabă punctul lor de vedere. Huawei și statul chinez sunt prea aproape pentru confort. Canada a tranșat Huawei și și-a văzut cetățenii închiși în China. Marea Britanie ar trebui să se pregătească pentru represalii grave de această dată, nu doar retorică Este frapant modul în care tonul sa schimbat într-un timp relativ scurt.

În ianuarie, informațiile britanice au fost relaxate odată cu decizia de a permite accesul firmei la părțile rețelei 5G. Șase luni mai târziu, Huawei este persoană non grată. SUA au modificat din exterior peisajul împiedicând Huawei să folosească tehnologie americană în cipurile sale. Această mișcare a forțat compania să folosească alternative chineze testate și lipsite de încredere. Asta a precipitat o revizuire a informațiilor asupra deciziei britanice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *