Un studiu realizat de un om de știință confirmă prezența bisexualității

Un studiu științific a confirmat că unii bărbați sunt bisexuali. Dacă această constatare pare atât de evidentă, vă întrebați de ce o raportăm.

Probabil nu știați de un document anterior cu notoritate, care pretinde că toți bărbații care se identifică ca fiind bisexuali sunt fie homosexuali, fie heterosexuali. Autorul lucrării anterioare este, de asemenea, cel al documentului actual, recunoscând în mod umil că s-a pripit în a trage concluzia.

În 2005, profesorul J. Michael Bailey de la Universitatea Northwestern a atașat dispozitive de măsurare la penisurile a 33 de bărbați care se identificau drept bisexuali și le-au arătat pornografii concepute pentru bărbați homosexuali și heterosexuali, împreună cu grupuri de control de bărbați heterosexuali și homosexuali.

Pe baza răspunsurilor lor, Bailey a concluzionat că acești bărbați nu erau atrași cu adevărat de ambele sexe.  El a susținut că majoritatea sunt gay și câțiva oameni straight. Mai mult decât atât,  el a extrapolat și a susținut că bărbații bisexuali în general nu există.

Controverse și schimburi de păreri

Combinația de sex, controverse și un rezultat care a fost atât de surprinzător, cât și de satisfăcător profund pentru prejudecățile unor persoane a fost irezistibil pentru numeroase mijloace de comunicare și documentul a obținut o publicitate fenomenală. Mulți oameni au folosit-o pentru a șterge existența bisexualității bărbaților de atunci. Bărbații bisexuali care erau și oameni dedicați pur și simplu științei, au evidențiat numeroase defecte în lucrare.

Bailey a fost în prezent co-autor al unui nou studiu care abordează cel puțin unele dintre aceste probleme. Rezultatele sunt foarte diferite. Pentru noul studiu, Bailey și autorul principal Jeremy Jabbour au combinat rezultatele din opt studii mici. În cazul în care eșantionul original al lui Bailey a folosit bărbați care s-au identificat bisexuali, fiecare dintre aceștia au folosit un bazin mai larg, solicitând participanților să își evalueze sexualitatea pe scara Kinsey în șapte puncte.

Scara Kinsey și rezultatele sale

Voluntarii au avut apoi organele genitale conectate la măsurarea tensiunilor înainte de a le fi arătată o varietate de stimuli erotici și neutri care implică atât bărbați cât și femei. În mod individual, studiile au avut dimensiuni mici de eșantion, nefiind suficiente aproape de centrul Scalei Kinsey pentru semnificație statistică. Combinând datele din toate studiile, însă, Jabbour și Bailey aveau 588 de bărbați. Acest lucru a fost destul de ușor pentru ca perechea să arate că bărbații care s-au identificat cu scoruri Kinsey de 2 sau 3 aveau niveluri aproximativ egale de excitare cu imagini erotice masculine și feminine.

Cei cu scoruri de 1, 4 sau 5 au fost, de asemenea, atrași de ambele sexe. Totuși, mai puternic unul față de celălalt. Studiul a descoperit o corelație puternică între nivelurile de excitare descrise de bărbați și dispozitivele de măsurare. Toate cele opt studii au fost efectuate în America de Nord sau Marea Britanie. Eșantionul nu a fost aproape reprezentativ la nivel global.

Cu toate acestea, importanța studiului nu constă într-o estimare a frecvenței distribuției sexuale pe glob. Ci mai de grabă în discreditarea afirmației că nu există bărbați bisexuali.  Astfel, mitul a fost demontat. Nu există o revendicare mai mare a metodei științifice decât un om care admite că a greșit. Din păcate, acesta este un lucru care se poate dovedi greu de replicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *