Valea Zălanului, locul unde prințul Charles are casa de vacanță

Dacă simți nevoia să te rupi de tot ceea ce ține de rețele sociale și tehnologie, Valea Zălanului este locul perfect. Acest loc te va face să te reconectezi cu tine însuți, să îți restabilești ordinea dar și obiectivele. Poate fi un exercițiu minunat de terapie individuală.

Valea Zălanului este formată dintr-o mică comunitate de aproximativ 100 și ceva de oameni din Covasna. Locuitorii satului nu par să fie foarte deranjați de absența tehnologiei din sat, ba chiar se bucură de asta. Locul poate deveni oricând pe placul celor mai pretențioși oaspeți. Deși nu exista obiective turistice precum muzeele sau clădirile vechi, satul beneficiază de priveliști unice. Pajiștile pline de flori viu colorate și potecile care duc spre râu, fac din Valea Zălanului un adevărat Paradis.

Prințul Charles  a ales să își cumpere aici un loc pentru o casă de vacanță, tocmai pentru că se simte cel mai bine în compania românilor de aici. Acesta a ales să achiziționeze o casă deja construită pe care a recondiționat-o, păstrând totuși originalitatea și stilul vechi al arhitecturii. După ce a fost gata, membrul regal a hotărât că cel mai bine ar fi să dea în folosință pensiunea. Astfel, turiștii pot opta oricând să rămână peste noapte în casa de vacanță a prințului.

Totodată, turiștii vor putea beneficia din plin de toate felurile de mâncare specifice ale zonei. De la zacuscă, la brânză proaspătă de vacă, niciun vizitator nu s-a plâns. Toți cei care au trecut pragul pensiunii au avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

Cum s-a format Valea Zălanului?

Acest sat a luat naștere în secolul 19. Atunci a fost pusă în funcțiune o fabrică de sticlă, care a oferit o mulțime de locuri de muncă. Muncitorii și-au construit în jurul fabricii propriile case și și-au întemeiat familii. Acesta a fost începutul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *